Onze scholen

ROC Tilburg

Alle opleidingen van ROC Tilburg zijn georganiseerd in 17 overzichtelijke scholen. 15 mbo-scholen, een school voor vavo, en één voor educatie en inburgering. Hiermee is ROC Tilburg kleinschalig ingericht. Scholen hebben een menselijke maat; medewerkers kunnen hun aandacht nog beter richten op onderwijsprocessen en resultaten. Elke school biedt bijna altijd meer dan één opleiding. Die opleidingen zitten niet voor niets bij elkaar; ze richten zich (bijna altijd) op hetzelfde werkveld. En daar profiteren studenten van: elke school heeft een goede link naar de praktijk.

Zie www.roctilburg.nl

Entreecollege Tilburg

Leren in de praktijk, leren door te doen: dat staat bij de entreeopleiding voorop. En die aanpak werkt! Entreecollege Tilburg heeft goede contacten met veel verschillende bedrijven, zodat we onze studenten goede stageplekken kunnen bieden. We zijn trots op de goede resultaten die onze studenten boeken. Ze kunnen met hun diploma verder leren op mbo-opleidingen of ze gaan aan het werk. De uitval onder de studenten is heel klein.

Zie www.entreecollegetilburg.nl

NCVB Bedrijfsopleidingen

NCVB Bedrijfsopleidingen verzorgt landelijk erkende beroepsopleidingen voor organisaties in een groot aantal sectoren. Binnen NCVB Bedrijfsopleidingen bieden wij maatwerkopleidingen op mbo-niveau. Met als kernbegrippen: plaats- en tijdonafhankelijk leren, learning on the job, intensieve begeleiding, inzet van instructeurs uit het bedrijf en integratie van organisatiecultuur in de opleidingen.

Ruim honderd organisaties met in totaal zo’n zesduizend deelnemers maken gebruik van het aanbod van NCVB Bedrijfsopleidingen.

Zie www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl

Campus 013

Campus 013 biedt de basis-, kader- en gemengd theoretische leerweg. Op Campus 013 staat de leerling centraal. Campus 013 haalt door middel van talentonderwijs het beste uit de leerling.

Zie www.campus013.nl

Schakelcollege Tilburg

Het Schakelcollege in Tilburg is een school voor leerlingen die minder dan twee jaar in Nederland zijn in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Deze leerlingen beheersen niet of onvoldoende de Nederlandse taal.

Zie www.schakelcollegetilburg.nl

Educatie en Inburgering

De school voor Educatie en Inburgering in Tilburg biedt cursussen voor volwassenen. Bedoeld voor mensen met maximaal enkele jaren vervolgonderwijs. Voor anderstalige volwassenen biedt Educatie en inburgering cursussen Nederlands op verschillende niveaus en inburgeringscursussen.

Zie www.educatieeninburgering.nl

Reeshof College

Het Reeshof College is een school voor alle niveaus van het vmbo. En staat midden in de maatschappij. In de wijk de Reeshof. De besturen van de Onderwijsgroep Tilburg en Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Tilburg (SOVOT) hebben samen deze school in de wijk Reeshof mogelijk gemaakt.

Zie www.reeshofcollege.nl

Terug