“Ik heb echt de leukste baan van de hele wereld.”

Fogel von der Fuhr

Fogel von der Fuhr, werkt als docent en coördinator van de studieloopbaanbegeleiders bij de School voor Commerciële Dienstverlening van ROC Tilburg

“Vooral het werken met jonge mensen is super. Geen dag is hetzelfde. Laatst zei een student tegen me ‘je bent net de moeder van de school.’ Dat vind ik een prachtig compliment. Dat maakt werken in het onderwijs speciaal. En als je dan ook de mogelijkheid krijgt om buitenschoolse activiteiten te organiseren voor de studenten? Dan heb ik echt de leukste baan van de hele wereld.”

“Heel bijzonder dat ik jongeren mag coachen naar hun toekomst toe.”

Vaardigheden leren

“We leren studenten vaardigheden die ze in hun latere beroep nodig hebben. Wat kunnen ze bijvoorbeeld wel zeggen en wat niet? We leren ze dat hun normen niet altijd de normen zijn die gelden op de werkvloer. Je kunt je moeder misschien een appje sturen dat je niet komt eten. Als je werkt kan dat natuurlijk niet, dan stuur je geen appje dat je later komt. Dan moet je er gewoon zijn. Ook dat geven we onze studenten mee.”

Daar kom ik mijn bed voor uit

“Ik geef lessen EHBO en ben coördinator van de studieloopbaanbegeleiders van mijn school. In die taak ontzorg ik de studieloopbaanbegeleiders en ik stuur ze aan. Onlangs hebben die collega’s voor studenten een poster gemaakt met daarop ‘Keep calm, en ga maar naar mevrouw Fogel’. Daar word ik blij van, daar kom ik mijn bed voor uit.”

Terug