“Zelfstandig werken en eigen tijd indelen”

Egbert van Essen

Egbert van Essen werkt als bpv-begeleider (bpv=beroeps-praktijk-vorming) bij NCVB Bedrijfsopleidingen.

“Het mooiste van werken bij NCVB Bedrijfsopleidingen van Onderwijsgroep Tilburg is zien hoe mensen groeien gedurende de opleiding.  Hoe ze hun kennis, competenties en vaardigheden versterken. Écht beter worden in hun werk. Ik begeleid studenten met hun leeropdrachten op de werkvloer en keuzedelen. Verder begeleid ik hun praktijkopleiders in de vestiging bij het opleiden en examineren van hun studenten. Ik werk zelfstandig en kan in principe mijn eigen tijd indelen. Efficiënt plannen is hierbij steeds belangrijker.”

“Samen werken we aan het behalen van het diploma”  

 Vooraf alles helder

Mijn eerste contact met de student heb ik al in een vroeg stadium. De student vult tijdens de informatiebijeenkomst bij de start van de opleiding de aanmeldformulieren in. Bij het intakegesprek nemen we de gegevens door. Zaken als faalangst of dyslexie worden besproken als dat van toepassing is. Het is goed om dit soort problemen vooraf helder te hebben. Want alleen dan kunnen we onze studenten optimaal begeleiden.”

Coaching op de werkvloer

“Tijdens de opleiding volg ik de studenten digitaal. Hebben ze alle lessen gevolgd? Zijn ze bij met de opdrachten? Zijn er vragen waardoor ze niet vooruit kunnen? Op de werkvloer wordt de student gecoacht door zijn praktijkopleider, vaak zijn direct leidinggevende. De praktijkopleider wordt op zijn beurt weer door mij wordt ondersteund bij het coachen, begeleiden en examineren.”

 Werkplekbezoeken

“Ik bezoek de studenten een aantal keer per jaar op de werkplek. Superleuk om te doen en te zien waar ze werken. Door dit kijkje achter de schermen zie je bedrijven van een andere kant. Gaandeweg zie je de student groeien. Met de praktijkopleider bespreken hoe we de leerdoelen gaan halen. Oplossingen bedenken die werken en waar  werknemer (student) en werkgever allebei wat aan hebben is de uitdaging. Dat geeft veel voldoening. Samen werken we aan het opleiden met hetzelfde doel voor ogen: het behalen van een vakdiploma!”

Coachen van collega’s

“Sinds een paar jaar ben ik ook coach voor een aantal collega’s. Mijn ervaring kan ik zo inzetten om nieuwe of minder ervaren collega’s op weg te helpen. Weer een nieuwe uitdaging en prachtig om te zien hoe ook collega’s zich ontwikkelen en steeds meer gaan stralen tijdens het werk. Met plezier naar je werk gaan blijft het allerbelangrijkste. Zo lang ik daar een steentje aan bij kan dragen, is mijn missie eigenlijk al geslaagd!”

Terug