“Mijn loopbaan is hier begonnen”

Nicole Verhoeven

Nicole Verhoeven werkt als teamleider bij Campus 013.

“Heb bij ROC Tilburg de opleiding Verpleegkunde gedaan. Dat was een fijne tijd, met leuke en lieve docenten. Daarna naar het hbo en 13 jaar in de zorg gewerkt. In die tijd gaf ik bij ROC Tilburg gastlessen, in stervensbegeleiding en agressie in de zorg. Dat was hartstikke leuk. Ik stond met 1½ voet in de praktijk en met een ½ in het onderwijs. Tot ik de vraag kreeg of ik helemaal over wilde stappen naar het onderwijs.”

“De ontplooiingskansen binnen het onderwijs lokten”

Een feest van herkenning

“Ik kreeg een aanstelling als instructeur en kon meteen mijn lesbevoegdheid halen bij Fontys. Ik gaf les aan studenten welzijn. Het team was leuk en de studenten waren super. Ik gaf les aan jongeren en aan volwassenen die al werkten. Dat was een feest van herkenning. Het was heel waardevol om ze verder te helpen. Ik kon heel goed de verbinding maken tussen theorie en praktijk. “

Docenten in hun kracht zetten

“Dat heb ik een aantal jaren gedaan. Kreeg steeds meer coördinerende taken. Van daaruit was de overstap naar teamleider niet zo groot. Zeker omdat ik ook een intern scholingstraject gevolgd heb voor wat wij noemen ‘high potentials’. Wat zo leuk is aan teamleider zijn? Dat ik samen met collega’s bij kan dragen aan goed onderwijs. Ik ondersteun docenten daarbij, probeer ze in hun kracht te zetten.”

Jezelf ontwikkelen

“Het is echt geweldig dat Onderwijsgroep Tilburg zoveel mogelijkheden biedt om jezelf te ontwikkelen met scholing. Als je zelf kansen creëert, krijg je daar alle ruimte voor. Dat is top!”

Terug