“School als tweede thuis”

Djordjhy Alfaisi, werkt als pedagogisch conciërge bij Schakelcollege Tilburg

“Eigenlijk zijn de leerlingen, docenten en begeleiding één grote familie van elkaar. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en is nieuwsgierig naar de ander. Er wordt veel met elkaar gepraat. Dat geldt ook voor ons. Mijn collega’s en ik weten wat er leeft onder de leerlingen. Dat is positief. Als iemand niet zo lekker in zijn vel steekt, seinen we een docent of begeleider in en probeert die met de leerling zijn gevoelens of probleem te bespreken. Dat draagt bij aan een veilige en positieve sfeer.”

De collega’s zijn super en staan altijd voor elkaar klaar

Weten wat nodig is

“We werken hier allemaal samen, op dezelfde manier. We weten van elkaar wat we doen en wat er nodig is. Die transparante aanpak werkt heel goed. En het feit dat we de tijd nemen voor leerlingen, maakt dat ze ons vertrouwen. Soms komen er ook ouders mee. Dan leiden de leerlingen hen rond. Dat vind ik helemaal geweldig. En soms spring je bij als er een leerling op school ziek wordt. Ook dan moet je er zijn.”

Positief aanspreken

“Ik vind het als conciërge belangrijk dat ik leerlingen op een goede en positieve manier aanspreek als dat nodig is. Dan luisteren ze altijd. Zo draag ik ook bij aan de fijne sfeer hier op school. En dat werkt lang door. Er komen regelmatig oud-leerlingen nog eens terug. Bijvoorbeeld als ze een diploma van een vervolgopleiding hebben gehaald of willen vertellen hoe het met hen gaat. Daar geniet ik van.”

Mooi en dankbaar beroep

“Werken bij Schakelcollege Tilburg voelt niet als werken, maar als een tweede thuis. We zijn een familie. De collega’s zijn super en staan altijd voor elkaar klaar.  Als ik hoor dat mensen twijfelen over werken in het onderwijs, zeg ik: “Niet doen, het is zo’n mooi en dankbaar beroep. Je hebt invloed op de toekomst door jonge mensen normen en waarden mee te mogen geven. Die hebben ze nodig om succesvol te zijn in het leven. Het voelt echt goed om die schakel te zijn in de maatschappij.”

Terug

Djordjhy Alfaisi

Pedagogisch conciërge bij
Schakelcollege Tilburg