Studenten Zorg en Welzijn helpen met vaccineren
17 mei 2021

Afgelopen weekend hebben zo’n 80 studenten van de School voor Zorg en Welzijn van ROC Tilburg hun steentje bijgedragen aan het gezamenlijke coronavaccinatie-initiatief van de huisartsen in Oosterhout. De studenten kregen zo de mogelijkheid werkervaring op te doen in een tijd waarin het niet makkelijk is om een stageplaats te vinden.

​​​​​​​Studenten Zorg en Welzijn

De studenten Doktersassistent uit leerjaar 2 en 3 deden voornamelijk de triage, het prikken en het optrekken. De overige plekken werden bezet door eerstejaars studenten Doktersassistent, Tandartsassistent en Maatschappelijke Zorg. De studenten werden begeleid door hun docenten en de medewerkers van huisartsen zorggroep Zorroo.

Samenwerking met Zorroo

Het prikken gebeurde onder supervisie van huisartsen zorggroep Zorroo in samenwerking met ROC Tilburg. Zo’n 2.800 mensen kregen hun prik tegen corona in sporthal Oosterheide in Oosterhout. Het gaat om patiënten van 19 huisartsenpraktijken uit Oosterhout en omgeving.  Mensen in de leeftijd van 60, 61 en 62 jaar kregen hun eerste prik. En mensen in de leeftijd van 63 en 64 jaar, mensen met obesitas en mensen met het syndroom van Down kregen hun tweede prik tegen corona.

Terug