Nieuwe opleiding doktersassistent van start
08 april 2021

Mooi nieuws. Woensdag 7 april is de School voor Zorg en Welzijn van ROC Tilburg gestart met een nieuwe opleiding voor doktersassistenten Een fantastisch resultaat dat in samenwerking met Primacura  tot stand is gekomen. Primacura is de overkoepelende organisatie voor Midden-Brabantse huisartsen. “We werken met een kleine groep van 11 studenten. Zo kunnen we het leerproces optimaal laten verlopen,” aldus Francé Vermeer, accountmanager van de school.

“We zijn trots dat we samen met het werkveld deze opleiding starten. Dat we samenwerken om het tekort aan doktersassistenten op te lossen. Als school hebben we ook de ambitie om dit initiatief uit te breiden naar andere Brabantse regio’s,” vertelt Francé enthousiast.

Patiënten nog beter helpen

De nieuwe opleiding voor doktersassistenten is een bbl-opleiding. Dit wil zeggen dat studenten 1 dag per week naar school komen en daarnaast werken in een huisartsenpraktijk. Primacura heeft de meeste studenten geholpen bij het vinden van een geschikte werkplek. Zo niet Irma Vermeulen. Zij had al sinds kort een baan bij huisartsenpraktijk Van de Wiel in Alphen. Irma: “Ik had al wel een medische achtergrond, maar niet het diploma doktersassistent. Toen kwam dit op mijn pad. Ik had er meteen een goed gevoel bij. ROC Tilburg staat goed aangeschreven. Door alle kennis die ik hier opdoe, kan ik patiënten nog beter helpen. Want juist dat spreekt me in dit werk aan: het contact met patiënten en hen ondersteunen bij hun gezondheid.”

Lijkt het jou wat?

Terug