Minister Dijkgraaf virtueel op bezoek bij ROC Tilburg
14 januari 2022

Donderdag 13 januari bracht Minister van OCW Robbert Dijkgraaf een virtueel bezoek aan ROC Tilburg.

In een live video-verbinding ging hij in gesprek met onze studenten Mechatronica, en met Kirsten Cuppen (mbo-docent van het jaar) en Cees van Gerwen (directeur).

Hoewel op afstand, was het een zeer prettige kennismaking. De minister had veel aandacht voor onze studenten. Hij was oprecht geïnteresseerd in wat hen beweegt en hoe ze tegen hun studie, stage en toekomst aankijken. 

De boodschap van onze studenten was duidelijk: zo snel mogelijk weer terug naar school. Want in de klas en in de praktijk leren we het beste en het meeste van en met elkaar.

Als kersverse minister kon hij natuurlijk niet op de persconferentie vooruitlopen. Dat blijft dus nog even afwachten tot vrijdag 14 januari.

Wel gaf hij aan zich ervoor in te willen zetten dat de scholen nooit meer helemaal dicht gaan. “De vraag is niet of het onderwijs open kan, maar hoe het open kan”, aldus minister Dijkgraaf. 

De kennismaking met het mbo en onze studenten kan natuurlijk niet alleen online plaatsvinden. We hebben de minister dan ook van harte uitgenodigd om ROC Tilburg te komen bezoeken zodat hij ervaart hoe mooi en innovatief ons onderwijs is.

Terug