Klaar voor een toekomst met watertechnologie
23 mei 2023

Frank Weltevrede, docent aan ROC Tilburg, mag zich sinds 10 mei waterstofspecialist noemen. Dit is goed nieuws. Waterstof gaat immers een belangrijker rol spelen in de energievoorziening van Nederland en onze regio. En ook al duurt dat misschien nog even, ROC Tilburg kan maar beter goed voorbereid zijn en zo een voortrekkersrol vervullen binnen het onderwijs.

De opleiding

Waterstofspecialist word je niet zomaar. Daar moest Frank een post-hbo-opleiding voor volgen van 9 maanden. In die tijd heeft hij 20 (online) colleges gevolgd en meegedaan aan excursies naar innovatieve waterstofprojecten. Ook bood de opleiding softskills trainingen aan op het gebied van onder andere persoonlijk leiderschap, stakeholdermanagement en beïnvloedingsvaardigheden. 

Keuzedeel Waterstoftechnologie

Tijdens de opleiding heeft Frank onderzoek gedaan naar het gebruik van waterstof in de regio. Daaruit kwam naar voren dat we in onze  regio waterstof gaan gebruiken. Dat laat nog wel een paar jaar op zich wachten, op z’n vroegst in 2027. Industriële bedrijven gaan dan van waterstof gebruik maken. “Wat we op school gaan doen is een keuzedeel algemene waterstoftechnologie aanbieden,” vertelt Frank. “Op het moment dat er meer ontwikkelingen zijn en het in de regio gaat spelen, zijn we met ons onderwijs klaar om het bedrijfsleven goed te kunnen bedienen. Zo zijn we klaar voor de toekomst.” 

Terug