Het Coronavirus heeft ook Nederland bereikt. Op dit moment is er geen reden tot zorg op onze onderwijslocaties. Wij houden de ontwikkelingen goed in de gaten en hebben hierover contact met de nodige instanties.

Zijn de scholen gewoon open?

Ja, de scholen gaan gewoon open. We volgen de richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het RIVM. Bij een besmetting informeert de  GGD ons over de te nemen maatregelen.

Wat kun je zelf doen?

Was regelmatig je handen. Bij de wasbakken op school hangen handwasinstructies. Maak bij verkoudheid gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg. Niezen en/of hoesten doe je in de binnenkant van je elleboog.

Wat als je verkouden of grieperig bent?

Dan kun je gewoon naar je werk. Heb jij of iemand in jouw thuissituatie luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid) in combinatie met koorts? Dan kun je niet naar je werk. Neem zo snel mogelijk contact op met je huisarts of de GGD (0900-4636443: GGD Hart voor Brabant). Informeer ook je leidinggevende. In overleg met de huisarts of GGD wordt bepaald of jij naar je werk kunt komen.

Je bent in een besmet gebied geweest of met een besmet persoon in aanraking gekomen?

Je bent dan verplicht om advies in te winnen bij de GGD of je huisarts. Ook meld je dat aan je leidinggevende. Waarschijnlijk is er geen reden om thuis te blijven als je geen luchtwegklachten hebt in combinatie met koorts en als dat ook binnen je thuissituatie niet aan de orde is. Het advies van de GGD of huisarts is leidend.

Via www.nederlandwereldwijd.nl of www.lcr.nl/Nieuws kun je checken of je in een risicogebied bent geweest

Mogen studenten naar het buitenland vertrekken?

Stages en excursies naar risicogebieden gaan niet door. In gebieden waar op dit moment geen risico is, kunnen studenten gewoon stage lopen. Wij houden de reisadviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten. Reisadviezen van het ministerie vind je op www.nederlandwereldwijd.nl

Wat als de situatie verandert?

Dan volgt nadere informatie, onder andere op deze website. Onze arbo- en veiligheidsmedewerkers hebben regelmatig contact met de GGD voor advies en actuele informatie. 

Waar vind je informatie?

 

Terug